Concept

Wat is een Plunge Pool & wat zijn de voordelen?

Wat is een Plunge Pool ?

Een Plunge Pool is een kleine en ondiepe waterpartij, ontworpen om te genieten van de relaxerende en verfrissende werking van zuiver water. De basis uit zichtbeton is tijdloos en integreert zich in elke omgeving. Beton oogt neutraal, robuust en geeft een stoer tintje.

Het gebruik van ongewapend beton als product reikt terug in de tijd tot aan de Romeinen. Beton zoals we het nu kennen maakte in de 19de en 20ste eeuw zijn grootste ontwikkeling door en werd met zijn industriële uitstraling in eerste instantie vooral gebruikt in pakhuizen en fabrieken. De kwaliteitseisen van beton blijven in ontwikkeling waardoor het zich tevens zeer goed leent tot prefabricatie van uiteenlopende elementen. Beton is niet kil maar tijdloos en elegant door de combinatie met juiste materialen en een doordachte inplanting wordt het één met zijn omgeving.

Het zichtbeton van Plunge Pool gecombineerd met het hout van het aansluitend dek geeft het geheel meteen meer warmte en gezelligheid. Ook een strandstoel of ligkussen in een warme kleur voegen sfeer en gezelligheid toe. Of wat denk je van strandlakens in een felle accentkleur…? Met de combinatie van beton en glasmozaiek kiezen we voor een heel andere uitstraling: het “rock chique” van het tuinconcept.

De super de luxe uitstraling van de glasmozaiek in combinatie met de robuuste uitstraling van het beton en de natuurlijke warmte van het hardhouten dek maken van uw Plunge Pool uw veilige haven in de buitenomgeving. Een pareltje in eigen tuin waar genieten en esthetiek hand in hand gaan.

EYE CATCHER

De meeste waterpartijen in tuinen zijn ingegraven. De Plunge Pool wordt op zichzelf een ontwerpelement in je tuin. Het wordt een eye-catcher vanuit je woning en een waar genot om in je eigen tuin te ontspannen.

KLEINE WATERPARTIJ, GROOT EFFECT

Mini-put, maxi effect! Plunge Pool is de ideale oplossing voor alle tuinen, compact en met een grote meerwaarde. Het kan centraal of aan de zijkant van de tuin worden geplaatst, door zijn ronde strakke en sobere vorm blijft het mogelijk de omliggende beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten.

GOED VOOR DE GEZONDHEID

Je hebt geen olympisch zwembad nodig om elke ochtend wat oefeningen te doen. Een Plunge Pool is voldoende om een fitnessprogramma te organiseren waarbij aerobics en weerstandsoefeningen worden gecombineerd met behulp van daartoe voorziene elastieken.

HET HELE JAAR DOOR

Je hoeft geen ijsbeer te zijn om de Plunge Pool een heel jaar door te gebruiken. Door het beperkte watervolume is het mogelijk de Plunge Pool te verwarmen.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Het is duidelijk dat een Plunge Pool niet veel onderhoudstijd vraagt, daarom is het zo succesvol. Door zijn beperkte afmeting van 2,8 m doormeter is ook het onderhoud beperkt. Je kan dus maximaal genieten met een minimum aan onderhoud.

UITBREIDING BUITENRUIMTE

Het gebruik van de buitenruimte is een geweldige manier om de woonruimte van uw huis te vergroten. De stijl van integratie van de Plunge Pool in de buitenomgeving, moet overeenkomen met die van uw huis, uw smaak en uw levensstijl.

HET PAST ZICH AAN AAN ELKE AFMETING VAN TUIN

Ongeacht de grootte of vorm van uw buitenruimte, het is altijd mogelijk om een Plunge Pool te integreren.
Live Small – Think Big

PLEZIER VOOR HET GANSE GEZIN

Plezier in eigen tuin voor het ganse gezien, met oog voor veiligheid van de kleinsten door de half bovengrondse opstelling.

THERAPEUTISCHE EFFECTEN

Koud waterpartijen zijn altijd gebruikt geweest voor hun therapeutische effecten: het stimuleert de bloedcirculatie. Vooral in de Chineese geneeskunde maar ook bij de oude Romeinen waren ze populair. De bewuste keuze voor waterbehandeling door middel van zoutelectrolyse draagt bij aan de therapeutische effecten van de Plunge Pool. Veel zwemmers en atleten duiken graag in een pool met koud water na een duurtraining of een sauna- of spasessie. Koud watertherapie heeft de therapeutische voordelen zoals het verminderen van spierontsteking, pijn en het versnellen van de hersteltijd, het humeur verbeteren en het zelfvertrouwen vergroten.

Heb je interesse?

Maak dan een vrijblijvende afspraak. Zo kunnen we samen zien welke mogelijkheden er zijn om jouw ideale Plunge Pool te realiseren.

Duurzaam

Beton en duurzaam hout zijn de basismaterialen van onze producten. Beton is volledig recycleerbaar en duurzaam hout is hernieuwbaar. Door het beperkte watervolume en de onderhoudsvriendelijke opbouw van het concept verbruikt de Plunge Pool weinig energie en en dient men weinig producten voor het onderhoud van uw Plunge Pool te gebruiken. Producten die we adviseren zijn allemaal gescreend op hun milieuvriendelijkheid.  De ecologische footprint van onze producten is de kleinste in zijn soort.

Rationeel

Bij de ontwikkeling van Plunge Pool staan het gebruiksgemak en de eenvoud van het concept centraal. Plunge Pool staat ten dienste van de gebruikers; instant en zonder voorbereiding. Onderhoud en voorbereiding zijn woorden die wij graag zo weinig mogelijk in de mond nemen. We doen dit enkel om te benadrukken dat we deze door de opbouw van ons product tot een minimum willen beperken.

Functioneel

Door zijn beperkte afmetingen wordt een verfrissende waterpartij gecreëerd voor een een lagere bouwkost dan een traditioneel bouwkundig zwembad. De beperkte afmetingen zorgen tevens voor een beperkt ruimtegebruik in onze steeds densere leefomgeving en lagere waterbehoeften. Door prefabricatie in atelier en mogelijkheid tot transport van het afgewerkte volume blijft de installatietijd beperkt. “Ruimte economisch” en “ruimte ecologisch” gaan hier hand in hand.