Werking

Materialen en uitvoeringstechniek

UITVOERING

Plaatsing, afwerking en opstart gebeurt volledig door ons team. Vanuit onze deskundigheid en ervaring in infrastructuurprojecten zijn wij vertrouwd met het plaatsen van betonnen prefabstructuren en kennen wij de risico’s die hiermee gepaard gaan. Wij anticiperen hierop en zorgen ervoor dat U snel zorgeloos kan genieten. Met onze projecten mag U op uw beide oren slapen. Wij hebben de nodige know-how in huis en voldoen aan de professionele gestelde eisen.

BASISSTRUCTUUR

De structuur van de Plunge Pool is beton – gewapend zelf nivellerend waterdicht beton. Dit product heeft zijn kwaliteiten bewezen vanuit infrastructuurwerken zoals viaducten, kaaimuren en waterzuiveringsinstallaties – als referentie kan dit gelden. Bovendien worden de zijden die in contact staan met het zwembadwater nog extra beschermd door een product dat geselecteerd en speciaal voor zijn toepassing ontwikkeld werd.

PLAATSING

We geven er de voorkeur aan de Plunge Pool half verzonken te plaatsen of slechts gedeeltelijk in te graven in de glooiing van het terrein, enerzijds om het water element in zijn pure ronde vorm te integreren in elk type tuin, maar anderzijds en voornamelijk uit een aantal praktische overwegingen:
• Het deels bovengronds plaatsen vormt een natuurlijke barrière voor valgevaar in de put.
• Het beperkt het grondverzet.
• Het beperkt de vervuiling van het water door inwaaiend zand en stof.
• …

AFWERKING PLUNGE POOL

Wij leveren twee soorten afwerking voor de binnenzijde van de kuip: zichtbeton of glasmozaiek. Zichtbeton vanuit zijn puurheid en robuustheid is steeds aanwezig: een materiaal dat vertrouwen uitstraalt maar door zijn lichte kleurschakering, een onvergelijkbare natuurlijk groene kleur en de tinteling van het water, zijn gebruikers gastvrij ontvangt. Het staat ook voor eenvoud, een strak en minimalistisch design. Het beton blijft zichtbaar, geen franjes maar wel een perfecte afwerking met de nadruk op de essentie, een puur bad om elke dag van te genieten. 
Een glasmozaïek kuipbekleding geeft door zijn kleurschakeringen en contrast met de betonnen buitenschelp een uistraling van elegantie en luxe: uw ontspanningsplekje verdient deze extra aandacht. Met schitterende glasmozaïek realiseren we een luxe uitstraling.

VERLICHTING

De Plunge Pool is standaard voorzien van geïntegreerde LED verlichting, dit maakt deel uit van het concept en de uitvoeringstechniek, maar zorgt tevens voor de nodige sfeer en gezelligheid.

BANK

Uw Plunge Pool kan voorzien worden van een zitelement om heerlijk te ontspannen in het water en eventueel te genieten van een drankje, afkoelend in het verfrissende water.

WATERZUIVERING

In de Plunge Pool zijn standaard een aantal vaste aan- en afvoerpunten voorzien om de waterkwaliteit te sturen. In een technische ruimte wordt een pompinstallatie geplaatst die voorzien is van een zandfilter en naar eigen keuze uitgebreid kan worden met verschillende technieken. Op basis van uw situatie en wensen begeleiden wij in uw keuze en leveren wij deze gebruiksklaar op.

WATERBEHANDELING

Het belangrijkste onderdeel van een Plunge Pool is het water. Water van goede kwaliteit is een voorwaarde voor uw comfort. Het moet helder zijn, zacht en mag niet irriteren. Wij kiezen steeds voor een waterbehandeling op basis van zoutelektrolyse en op maat van de Plunge Pool waarbij de kwaliteit van de producten voorop staat. Door gebruik van zoutelektrolyse verzekeren we een eenvoudig onderhoud met een minimum aan chemicaliën. De waterbehandeling en controle kan naar wens eveneens manueel uitgevoerd worden tot volledig geautomatiseerd. Om dit af te stemmen op uw wensen hebben wij ons omringd met partners met een jarenlange expertise.

INTEGRATIE IN DE OMGEVING

We wensen een totaalproject af te leveren met aandacht voor inrichting van de buitenruimte al dan niet beperkt tot de onmiddellijke omgeving van de Plunge Pool. We leveren een Plunge Pool af in zijn omgeving als een unieke tuinbeleving op maat van uw wensen en woning. Wij creëren voor u een buitenplek waar het fijn onthaasten is.

Ben je overtuigd?

Neem dan zeker contact op dan bekijken we de mogelijkheden om ook jou tuin binnenkort met een Plunge Pool uit te rusten.