Gezondheid & Gezin

 Plunge Pool 

Goed voor de gezondheid en het gezin

Een Plunge Pool kan men op verschillende manieren gebruiken. Voor mijn jonge kinderen betekent dit plezier maken en waterpret. Mijn partner kan genieten van de verkoeling en ontspanning van lichaam en geest een een drukke werkdag. Voor mijzelf is de plunge pool een plek om te ontspannen en te recuperen na een warme dag of een MTB rit, al is een stoeipartij met de kinderen of gewoon even relaxen op een zomerse avond ook geen uitzondering.

Ontspannen na een inspanning

In de weinige tijd tussen beroeps- en gezinsleven door, probeer ik er regelmatig met mijn fiets op uit te trekken. Na deze inspanning kan ik er van genieten om de spieren te onspannen in het zacht gezouten water van de Plunge Pool. Het genot laat zich onmiddellijk voelen doordat de spieren zich snel ontspannen. Maar ook op langere termijn heeft dit effect, zeker wanneer ik mijn eigen fysieke grenzen opgezocht of overschreden heb, is er na een duik in de Plunge Pool van stramme spieren de dag erna geen sprake.  Het koele water werkt therapeutisch. Soms is er niet echt veel tijd maar een korte sessie – voor het douchen – geeft reeds veel voldoening.

Dan toch geen koude douche?

Voordat ik over de Plunge Pool kon beschikken, maakte ik ook onder de douche gebruik van koud /warm cyclus maar het effect hiervan was veel beperkter.  Het is dan ook weterschappelijk aangetoond dat een koud bad na een training of competitie de vermoeidheid tegengaat en het herstel bevordert. Ikzelf ervaarde dit als positief en ging dan ook op zoek naar een alternatieve oplossing voor de douche. Bij mijn zoektocht naar een oplossing was het ook belangrijk dat deze oplossing steeds beschikbaar was en weinig onderhoud zou vragen.

Ben je overtuigd?

Neem dan zeker contact op dan bekijken we de mogelijkheden om ook jou tuin binnenkort met een Plunge Pool uit te rusten.